Facebook

Predavanje "Karavana varne kemije"

od 24.03.2011

Kuteževo - OŠ Pogdgora


Spoštovani!

 

Sporočamo Vam, da bo četrtek,  24. marca ob 12:15 uri v osnovni šoli Podgora, Kuteževo v Ilirski Bistrici, potekalo predavanje na temo kemikalij, ki nas dnevno obkrožajo. Gre za dogodek v okviru projekta »Karavana varne kemije«, ki jo je zadnji teden v maju začrtalo društvo Planet Zemlja in s katerim bo zaokrožil po vrtcih in šolah ter zainteresiranih ustanovah Slovenije.

Tokratno predavanje smo poimenovali »Kemikalije v vsakdanjem življenju«, predavanje pa bo vodila Tatjana Kruder, univerzitetna diplomirana živilska tehnologinja. Slušatelji bodo pedagogi, kjer jim bo posredovano znanje o pravilnem »rokovanju« s hrano.

Ker bi želeli o tem obvestiti kar se da širok krog ljudi Vas vabimo, da se z morebitnimi vprašanji obrnete na naš naslov info@planet-zemlja.org. Z veseljem Vam bomo prisluhnili ali poiskali za vas primernega sogovornika.

 

S spoštovanjem,

Društvo Planet Zemlja

 

 

Karavana varne kemije je dogodek, ki bo tekom celega šolskega leta potoval po Vzgojno-varstvenih zavodih (VVZ), Osnovnih šolah (OŠ) oz. vseh zainteresiranih ustanovah po celi Sloveniji. Karavana se je ustavila že dvakrat v Celju, v Selnici ob Dravi,Logatcu, trikrat v Ljubljani, Zagorju, Ormožu, Medvodah,Oplotnici, Hočah, Kočevju, Radečah, dvakrat v Mariboru, Črni na Koroškem, Križah, Hrastniku, Kranju, Šmarjeti, Laporjih in Trbovljah. Namen akcije je javnost osvestiti o kemikalijah ki jih srečujemo v vsakdanjem življenju in so škodljive za naš organizem. Mladi in malo manj mladi smo vsakodnevno izpostavljeni različnim kemijskim substancam, pa se tega ne zavedamo. Kemija je v hrani, pijači, igračah, kozmetiki...

ar©tur